Robiols mallorquins

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Illes balears
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 Ous (separant rovells i clares)
  • 250grams de saïm (llard)
  • 100 grams de sucre
  • 1 got de suc de taronja natural
  • Farina de força (de reposteria, o afegir sal a farina normal)tota la que es begui la barreja.
  • Melmelades al gust (jo les faig de cabell d'àngel, maduixa i d'albercoc).

18 racions

Utensilis

Corró de cuina

Elaboració

Es barregen tots els ingredients, excepte les melmelades i les clares d'ou. El saïm, l'hem de deixar estovar prèviament, per tal de poder treballar-lo bé. Es va afegint farina i amassant. Quan la massa ja no s'engantxi als dits, i ja no absorbeixi més farina, serà quan estarà al seu punt. Per començar es fan unes 15 boletes de la barreja, de la mateixa mida.
Amb posterioritat, estenem sobre un hule de cuina o sobre el marbre una mica de farina, agafem boleta per boleta i amb un corró de cuina les aplanem fent un cercle. Amb un motllo rodó (jo ho faig amb un taper) marco les circunsferències sobre la massa, i trec el que sobra, reservant els retalls per fer mes boletes al final amb totes les restes. Amb un pinzell de cuina, mullo la part interna de les rodones amb clara d'ou, perquè al tancar no s'escapi la melmelada. Omplu al mig de la rodona amb melmelada, unes dues cullerades soperes per robiol. Tanco una punta amb l'altra, apretant bé les vores del plat, i marcant amb una forquilla tot el perímetre. Al mig del robiol, fer amb la forquilla tres o quatre punxades perquè no esclati al posar-lo al forn.
Precalentar el forn a 180-200 graus, i el temps de cocció està entre els 15-20 minuts. S'ha de vigilar perquè en funció del tamany que es facin, tarden més o menys en fer-se. Abans de servir hi posem sucre glacé per sobre.

1h 30min

Notes

Opcional emplenar de xocolata blanca, negra o una barreja de les dues, també està molt bó.
Les melmelades han de ser espesses, aconsello de les que venen a granel.
Cal apretar bé les vores mullades de clara d'ou i tancar bé, perquè no s'escapi el farcit.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5730 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: